Când cineva spune „Memorie”, gândul fuge instantaneu la saltea. Google confirmă și el asta, dezvăluind că în ultimii cinci ani, utilizatorii au căutat din ce în ce mai mult termenii „saltea cu memorie” și „saltea din spumă cu memorie”.


Caracteristicile saltelei din spumă cu memorie

Cuvântul „spumă” din denumire este destinat să descrie materialul original, care este aerat și „turnat” în matrițe speciale în timpul procesului de producție. Odată ce s-a uscat, spuma se transformă într-un material gros și flexibil care se adaptează la forma corpului și îl susține. Celălalt termen, „memorie”, se referă la capacitatea spumei de a-și relua forma inițială, indiferent de presiunea aplicată de corp în timpul somnului. Salteaua din spumă cu memorie, prin urmare, se adaptează la forma corpului și oferă un suport echilibrat, în timp ce nu își pierde niciodată forma în timp.


Spuma cu memorie: sunt toate la fel?

Răspunsul este un „nu” clar și concis. Factori precum ingineria procesului de fabricație, dimensiunea celulelor și varietatea materialelor utilizate în producție creează diferențe uriașe între produsele de calitate slabă și saltelele de calitate superioară.


Memoform by Magniflex: spumă cu memorie de calitate superioară

De peste 55 de ani Magniflex este liderul în domeniul produselor de somn de calitate. Nu am fi putut ajunge la acest statut și nu l-am fi menținut pentru o perioadă mare de timp dacă nu am fi investit în mod continuu în cercetare. 

Chiar și atunci când vine vorba de producerea unei spume cu memorie, divizia de cercetare și dezvoltare a Magniflex folosește tehnologia și procesele de fabricație disponibile în prezent, dar se străduiește întotdeauna să îmbunătățească calitatea generală și rezistența saltelelor din categoria celor din spume cu memorie. 

Memoformul fabricat de Magniflex are o structură de celule deschise cu densitate foarte mare, care facilitează circulația aerului și previne menținerea umezelii și mirosurilor neplăcute. Spre deosebire de alte saltele din spumă cu memorie, straturile Memoform cu care sunt fabricate produsele noastre nu sunt sensibile la căldură (în timp ce alte spume se bazează pe un „ timp de încălzire ”pentru a permite saltelei să ofere un răspuns anatomic complet și, prin urmare, sunt mai rigide în timpul lunilor de iarnă), dar răspund la greutatea corpului, adaptându-se instantaneu la corpul persoanei care doarme pe saltea. Convexitatea și concavitatea corpului sunt astfel susținute în modul cel mai complet posibil din momentul în care persoana se întinde pe saltea, permițând coloanei vertebrale să se întindă în mod natural, sângele să circule corect fără restricții sau presiune, iar articulațiile și mușchii să se relaxeze în total confort. 

Un alt aspect cheie este mecanismul prin care anumite materiale permit expandarea spumei. În timp ce majoritatea tipurilor de spumă cu memorie conțin reziduuri chimice (care sunt adesea permanente) ale aditivilor utilizați în producție, Memoform de la Magniflex se expandează datorită unui material natural prin excelență: apa. Utilizarea apei în loc de solvenți chimici face ca saltelele din Memoform să nu fie toxice. 

O ultimă diferență, dar cu siguranță deloc neglijabilă între Memoform și celelalte tipuri de spume cu viscoză-elastică, este performanța suportului care, datorită procesului special de fabricație al Magniflex , facilitează și nu împiedică mișcările normale ale corpului în timpul somnului.