Coș

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Întrebări frecvente

Dimensiunea saltelei trebuie măsurată în concordanță cu dimensiunea patului pe care va fi amplasată.

Dacă nu aveți încă un pat, atunci cea mai bună soluție este să vă gândiți la o dimensiune care se va potrivi cel mai bine cu corpul dumneavoastră. În acest fel veți evita situațiile neplăcute în care picioarele vor fi mai lungi decât salteaua sau cazul în care perna cade mereu din pat pe timpul nopții.

În cazul în care doriți să schimbați salteaua veche cu una noua și veți utiliza în continuare patul vechi, ar trebui să luați dimensiunile interioare ale patului. Dacă doriți să achiziționați un pat nou, vă recomandăm să cereți sfaturile unui consultant din magazin pentru dimensiunile potrivite ale saltelei. Este bine de știut că există atât dimensiuni europene, cât și dimensiuni standard folosite în România.

Da, dar nu reprezintă factorul principal al calitățiii unei saltele. Ce reprezintă o mai mare importanță este tehnologia cu care salteaua a fost fabricată și materialele folosite. Recomandăm ca salteaua să nu aibă o înălțime mai mică de 16 cm, tendințele de cumpărare sunt pentru saltele cu înălțimi mai mari. Alegerea finală pentru înălțimea saltelei depinde de nevoile și preferințele fiecărui client în parte.

Este foarte important materialul dar și mențiunea ca acesta să fie benefic atât pentru sănătate cât și pentru mediul înconjurător. Recomandăm evitarea saltelelor fabricate din arcuri sau materiale ieftine, ambele având un nivel de anduranță foarte scăzut. În timp, arcurile rup cu ușurință materialul și încep să iasă afară, iar saltelele fabricate din spumă de proastă calitate suferă deformări ireversibile, corpul ajungând să nu mai primească sprijinul corect în timpul somnului. Saltelele cu o durată lungă de viață sunt realizate din spumă de înaltă calitate cu diferite densități.
Unele dintre modelele populare Magniflex combină în structura lor mai multe tipuri de spumă:
- spumă cu memorie HD care este un material ce reacționează în funcție de greutatea și temperatura corporală, distribuindu-le pentru a ameliora punctele de tensiune;
- spuma gel reprezintă o combinație de două materiale inovatoare - spumă foarte elastică și un gel cu efect de răcorire;
- Elioform este o spumă extrem de elastică, cu structură deschisă, ideală pentru caracteristici ortopedice;
- Eliosoft este o spumă foarte elastică, cu un nivel mediu de fermitate pentru oferirea unei senzații de moliciune.
Materialul din interiorul saltelei este esențial pentru structura acesteia, în timp ce materialul textil este foarte important pentru sentimentul general de confort.
Confortul organismului, temperatura și nivelul optim de umiditate, circulația și aerisirea depind foarte mult de materialul textil. Materialele textile folosite în zilele noastre la fabricarea saltelelor sunt realizate cu grijă pentru pielea sensibilă și asigură un mediu uscat și proaspăt pentru a avea un somn sănătos. Majoritatea modelelor au huse cu fermoar - ideale pentru o spălare ușoară, oferind astfel un nivel perfect de igienă.

Acesta este mai mult un mit decât o afirmație. Indiferent dacă alegeți o saltea moale, medie sau tare, o saltea fabricată din materiale de înaltă calitate trebuie să asigure o pozitie corectă pentru corp în orice punct de contact cu salteaua pe perioada somnului. Alegerea durității saltelei se face și în funcție de preferințele individuale de confort.


Acestea sunt două concepte care sunt des încurcate de către clienți, unii adăugând chiar și conceptul de ergonomie.

Acestea sunt modalitățile în care se pot explica termenii în materie de saltele:

- Saltelele Ortopedice – termenul pentru o saltea dură, ce menține coloana într-o poziție corectă, naturală, prin care se facilitează relaxarea mușchilor și a încheieturilor.

- Saltelele Anatomice – conferă o senzație plăcută și moale ce permite mușchilor să se relaxeze și asigură o bună circulație a sângelui în organism.

Pe piață există o gamă foarte variată de mărci și modele de saltele.
Puteți găsi produse de calitate în magazine ce pun accentul pe o bună consultanță și disponibilitate constantă a produselor. Este important să mergeți la un magazin specializat unde veți găsi o varietate de modele pe care să le testați.
Pentru mai multe detalii, vizitați secțiunea Magazine de pe site-ul www.magniflex.ro și veți găsi cu ușurință toate magazinele ce comercializează saltelele Magniflex.

Materialele de calitate, folosite de brandurile de top la fabricarea saltelelor permit oferirea unei perioade lungi de garanție. De asemenea, în cazul unei probleme, salteaua poate fi schimbată. Este important de știut că investițiile în produse de calitate vă asigură un somn sănătos pentru o lungă perioadă de timp.

După ani de zile dedicați cercetării și inovării, precum și toate eforturile pentru actualizarea constantă a materialelor, design și îmbunătățirile tehnologice, Magniflex este unicul distribuitor și singura marcă de pe piață ce oferă saltelelor vândute "garanție pe viață" pentru toate modelele din colecția Premio  și 25 ani pentru modelele din colecția Classico.

Atunci când cumpărați o saltea, vă recomandăm să solicitați un certificat de garanție și să citiți cu atenție condițiile de garanție și instrucțiunile de utilizare.

Mărcile de prestigiu impresionează întotdeauna prin design și modele sofisticate. În afară de faptul că acestea pot fi găsite cu ușurință, puteți citi o mulțime de informații despre ele și puteți alege din multitudinea de modele cu diferite fermități, fabricate cu materiale de înaltă clasă, servicii de calitate, disponibilitate constantă și o perioadă lungă de garanție. Cu siguranță puteți avea încredere într-un astfel de brand internațional.
De asemenea, sunt multe pagini online ce vă pot oferi informații rapide și corecte despre mărci, modele, materiale și multe altele.

Când a fost ultima dată când v-ați gândit la salteaua dumneavoastră? Mulți dintre noi uităm că salteaua este cea mai folosită componentă din mobilierul de care dispunem. De fapt, dacă dormim aproximativ 8 ore pe noapte, vom petrece aproximativ 3.000 de ore pe an pe saltea. Astfel, în 10 ani vom petrece aproximativ 30.000 de ore întregi pe aceeași saltea.

Așadar puteți să vă gândiți la mai mulți factori care vă vor ajuta să înțelegeți dacă este timpul să considerați oportună renovarea dormitorului, precum și achiziționarea unei noi saltele:

- dacă ați cumpărat salteaua în urmă cu 10 ani ar trebui să luați în considerare faptul că de acum 10 ani procesul de fabricație s-a schimbat enorm - acest sector evoluează cu pași rapizi, iar materialele din zilele noastre nu au nimic în comun cu materiale folosite acum 10 ani. Modelele vechi de saltele nu au aceeași funcționalitate și grad de confort ca și cele noi. Saltele mai vechi prezintă caracteristici deteriorate, precum și capacitatea lor de a menține corpul în poziția corectă este extrem de scăzută.

- vă treziți mai obosit decât în seara precedentă. Dacă nu vă treziți odihnit și relaxat sau simtiți durere sau disconfort, ați așteptat prea mult timp înainte de a decide să vă schimbați vechea saltea.

- canapeaua pare mai confortabilă decât patul. Concentrați-vă pe ceea ce simțiți atunci când vă întindeți pe saltea. Simțiți disconfort, umflături, arcuri? Corpul dumneavoastră are nevoie de o suprafață netedă și confortabilă pentru un somn sănătos. O saltea de calitate ar trebui să confere un somn cu reducerea la minim a întoarcerilor pe timpul nopții.

- salteaua dumneavoastră pare veche, uzată și aspră la atingere. Vă recomandăm să verificați salteaua în mod regulat pentru umflături sau goluri. În cazul în care salteaua arată aspră, veche sau uzată, poate este timpul pentru o nouă achiziție. Cu timpul, diferitele straturi din saltele se deformează. Pentru o întreținere optimă, ar trebui să rotiți regulat salteaua pentru a-i prelungi viața. Vă recomandăm să nu împrumutați salteaua de la părinții sau prietenii dumneavoastră, chiar și din punct de vedere igienic aceasta nu este o opțiune bună. 

- nu vă apreciați îndeajuns salteaua. Din păcate, saltele sunt cele mai utilizate, dar în același timp, partea cea mai neglijată a mobilei. Salteaua dumneavoastră merită atenția care i se cuvine. Ați observat ”valuri” pe suprafața saltelei prin unele locuri? Dacă vă veți uita îndeaproape veți fi surprinși de starea saltelei dumneavoastră.

Vă recomandăm să căutați o saltea care corespunde întru totul cerințelor dumneavoastră pentru confort. Pentru a găsi salteaua ideală, sfatul nostru este să testați mai multe modele disponibile pe piață și să vă îmbrăcați cât mai lejer pentru a putea testa salteaua în voie. Nu vă grăbiți și nu vă rușinați atunci când vă întindeți pe saltea. Nu aveți cum să vă convingeți că salteaua este potrivită pentru nevoile dumneavoastră, dacă nu va întindeți câteva minute pe aceasta. Este necesar să testați salteaua în aceleași poziții în care dormiți de obicei. Dacă aveți un partener, atunci este indicat să mergeți împreună să testați salteaua pentru a afla care model este potrivit pentru amândoi. Apelați cu încredere la serviciile unui magazin renumit pentru varietatea de modele și reprezentanți de vânzări pregătiți să vă asiste. Documentați-vă pe cât de mult posibil despre diferitele tipuri de saltele, mărci și materiale și achiziționați salteaua care va îndeplini cele mai multe criterii pentru a satisface preferințele dumneavoastră și a avea un somn cât mai odihnitor.
Da, Magniflex comercializează modele de saltele cu mărimi standard dar realizează și mărimi la cerere, deoarece înțelegem că paturile și dormitoarele diferă în funcție de preferințele fiecărei persoane. Fabricăm saltele la cerere cu dimensiunile dorite de client.
Contactați-ne pentru mai multe detalii.

Vă recomandăm să folosiți un cadru de pat sau o somieră de calitate, stabilă, care să ofere un suport fix pentru saltea. Cadrul este de fapt baza pe care salteaua trebuie așezată, de aceea dimensiunea cadrului trebuie să corespundă cu cea a saltelei. Folosiți doar cadre de pat ce permit aerisirea saltelei și circularea aeruui pe dedesubtul saltelei. Pe piata se pot găsi diferite tipuri de cadre pentru saltele fabricate din diverse materiale – metal, lemn sau o combinație de amândouă. Acestea trebuiesă fie prevăzute cu lamele ce permit o bună aerisire și împiedică apariția mucegaiului sau a altor microorganisme. Dacă salteaua dumneavoastră este una de dimensiune dublă, ar trebui să considerați alegerea unui cadru cu suport adițional la mijloc pentru a evita deformarea cadrului și a saltelei.