Coș

grijă


Pentru a-i asigura o viață lungă saltelei dumneavoastră, este important să aveți grijă de ea și să o păstrați corespunzător.


Depozitare și utilizare


După cumpărare și livrarea către dumneavoastră, salteaua poate fi depozitată sub forma de rulou vidat pentru maximum 1 lună.

Păstrarea saltelei rulate pentru o perioadă mai lungă de timp atrage cu sine riscul ca spuma să nu-și recapete volumul său original la maxim și probabilitatea ca aspectul și confortul saltelei să aibă consecințe negative.

Folosiți întotdeauna o saltea pe un cadru de saltea adecvat (o somieră sau un cadru cu lamele). Acest proces afectează atât confortul, cât și durabilitatea saltelei. Somiera protejează salteaua de deformări, permite circulația constantă a aerului și previne reținerea prafului și umezelii. Acest lucru asigură un mediu de somn sănătos, fără alergeni și microorganisme.


Protecţie

Pentru prelungirea duratei de utilizare a saltelei, cel mai bine este o protejați cu o protecție pentru saltea.

Folosiți un protector impermeabil pentru saltea. Acest lucru o va proteja de lichide și murdărie.

Pentru a păstra proprietățile spumei și a-i păstra un aspect cât mai uniform, vă sfătuim să întoarceți și să rotiți salteaua de 2 ori pe an. Întoarcerea constă în schimbarea feței saltelei pe care dormiți cu partea cealaltă. Rotirea saltelei are loc pe verticală (partea pe care ați dormit cu capul o înlocuiți cu partea pe care ați dormit cu picioarele). Aceste acțiuni permit o mai bună ventilație a saltelei și previn deformarea spumei.


Curățare

Metoda de curățare a saltelei depinde de caracteristicile acesteia. Unele modele au husă exterioară detașabilă cu fermoar care poate fi îndepărtată și curățată.

Pentru modelele cu husă detașabilă:

Dacă husa are un strat de spumă cu memorie, aceasta trebuie curațată doar la o curățătorie chimică

În cazul în care husa nu are spumă cu memorie, aceasta se poate curăța la o curățătorie chimică sau spălare la domiciliu până la 30C, în funcție de instrucțiunile de pe etichetă. Asigurați-vă că husa este complet uscată înainte de a o pune din nou pe saltea.

Nu spălați niciodată o husă din spumă cu memorie acasă. Acest lucru va deforma spuma și materialele textile, și va schimba aspectul și proprietățile husei.

Pentru modelele fără husă detașabilă, se recomandă curățarea cu o cârpă male și apă rece. În caz de pete, poate fi utilizat un detergent ușor (de exemplu, săpun) sau produse special concepute pentru curățarea saltelelor. Dacă pata nu se înlătură la primul proces de curățare, repetați cu atenție, aplicând apă și detergent numai pe zona afectată. Lăsați să se usuce complet înainte de a folosi salteaua.