Dacă ați petrecut ceva timp căutând cea mai bună saltea, știți că puteți găsi un model care să răspundă tuturor nevoilor și preferințelor dumneavoastră. Alături de numeroasele opțiuni, totuși, întâlniți o terminologie care poate fi confuză. Un exemplu în acest sens sunt cuvintele saltea ortopedică, anatomică și ergonomică.


Salteaua ortopedică

Salteaua ortopedică oferă de obicei un suport mai ferm și mai stabil pentru coloana vertebrală. Deoarece este important să mențineți coloana vertebrală în poziție dreaptă, indiferent de poziția de dormit, o bază mai fermă asigură acest lucru. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că doar o saltea complet fermă oferă acest suport.


Tehnologie avansată

Saltelele moderne combină multe materiale diferite ce oferă un sentiment individual de confort, dar și o fermitate diferită. Salteaua poate oferi totodată o combinație de suport ortopedic și o senzație plăcută de moale. Gama de posibile fermități este vastă și aceasta nu mai este doar de tipul „moale-mediu-tare”, ci cu mai multe opțiuni.

Afirmația că salteaua ortopedică este singura sănătoasă este depășită. Multe saltele, create din materiale de calitate și bine realizate, vă vor oferi atât un suport stabil, cât și o senzație confortabilă la întinderea pe saltea. Dacă dormiți 8 ore într-o singură poziție de dormit, de exemplu pe partea stângă, și salteaua este foarte dură, este posibil să vă treziți cu dureri articulare pe toată partea stângă a corpului. Cu toate acestea, dacă salteaua conține și un strat moale, cum ar fi spuma cu memorie, va susține coloana vertebrală și nu va provoca distorsiuni sau deformări, dar în același timp va învălui ușor forma corpului, astfel încât să vă simțiți confortabil pe tot parcursul nopții.


Când să alegeți o saltea cu fermitate mare?

Saltelele cu fermitate medie și tare cuprind mai bine greutatea corporală și nu dau senzația de scufundare. Acest lucru permite să ofere un somn bun, chiar și persoanelor cu o greutate peste medie.

O duritate și fermitate tare este recomandată pentru saltelele copiilor, deoarece, în această perioadă de creștere a copilului, este de o importanță capitală ca membrele și coloana vertebrală să aibă un sprijin neschimbat pentru a se dezvolta corect.

În bolile asociate cu distorsiuni și dureri la nivelul gâtului, spatelui și părții lombare, la recomandarea unui specialist, adesea se prescrie alegerea unei saltele dure.

În ciuda tuturor celor de mai sus, amintiți-vă: într-o mare măsură, sentimentul de confort oferit de saltea este individual și, prin urmare, ce pare confortabil pentru o persoană, poate fi extrem de incomod pentru alta. 

Acordați mai mult timp pentru a încerca modele de saltele cu diferite grade de duritate pentru a o găsi pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Aruncați o privire la diferitele modele de aici pentru a alege exact salteaua care va satisface toate nevoile dumneavoastră.


Vezi toate saltele