Nu există nicio îndoială, odihna este o nevoie fizică, dar nu trebuie să trecem cu vederea faptul că este și o stare de spirit. 

Viața este agitată. Mii de gânduri se îngrămădesc în mintea noastră în fiecare moment și totuși, ne dăm voie, fără să știm, în momente mici, intime de evadare, de a „ne scoate din priză” de la stresul de zi cu zi prin așa-numitele noastre vise de zi. 

Dacă oamenii spun că a visa cu ochii deschiși este un obicei prostesc, ei bine, sunteți pe cale să aflați contrariul: știința spune că este perfect normal! Visarea cu ochii deschiși este asociată frecvent cu lenea, neglijența, ineficiența, productivitatea scăzută și lipsa de chef. Unele studii, cum ar fi cercetările efectuate de o echipă de la Universitatea Durham, au reevaluat beneficiile visării cu ochii deschiși, subliniind că este un semn al creativității sau un obicei al celor cu o minte care planifică viitorul și au o aptitudine mai dezvoltată pentru rezolvarea problemelor. 

Se pare, de fapt, că visarea cu ochii deschiși este un adevărat remediu. Luând o scurtă (dar interesantă) pauză pentru a călători liber cu imaginația noastră ne ajută să intrăm în contact cu noi înșine, să luptăm împotriva stresului și anxietății și să ne reîncărcăm bateriile. 

Visarea cu ochii deschiși este o evadare, pe scurt, cu o valoare terapeutică neașteptată, care ne ajută să ne relaxăm, să ne destindem și să trăim mai bine. Și știm cu toții că este mai ușor să iei decizii înțelepte cu mintea limpede. Așadar putem crede ce a spus odată Paulo Coelho: „Lumea este în mâinile celor care îndrăznesc să viseze”.  Așadar, lăsați-vă pradă imaginației și priviți în gol de la fereastra trenului sau priviți tavanul înainte de a vă culca: vă va stimula creierul și va normaliza tensiunea. 

Și dacă vă întindeți și visați pe o saltea Magniflex, rezultatul va fi și mai bun!