Tulburările de somn sunt destul de frecvente și se apar adesea ca urmare a programelor agitate din timpul zilei, a unui stil de viață încărcat și chiar utilizării computerului și a telefonului mobil, mai ales înainte de culcare. Unul dintre cele mai folosite remedii pentru relaxarea si inducerea somnului este muzica.


Știința o susține

Muzica influențează multe situații din viața noastră de zi cu zi: ne face să dansăm și să visăm cu ochii deschiși, iar uneori ne face să plângem sau chiar ne face să... dormim.

Părinții știu din experiența cu micuții lor că uneori cântecele de leagăn și melodiile line pot ajuta copiii să adoarmă. Știința susține această observație, arătând că copiii de toate vârstele, de la sugari până la copiii de școală elementară, dorm mai bine după ce ascultă melodii liniștitoare.

Dar bebelușii nu sunt singurii care pot beneficia de cântece de leagăn înainte de culcare.

Un studiu a arătat că adulții care ascultă 45 de minute de muzică relaxantă (60 bpm) înainte de culcare au o calitate mai bună a somnului în prima noapte. Aceasta este o constatare încurajatoare, având în vedere efectul benefic pe care acest stil de viață îl aduce celor care de obicei ascultă muzică ca parte a rutinei lor de culcare.

Ascultarea unei compoziții muzicale la 60 de bătăi pe minut face ca bătăile inimii noastre să se potrivească cu cele ale melodiei, încetinind-o până ajungem la o frecvență cardiacă care duce încet spre relaxare și odihnă. Respirația va urma modelul inimii și al cântecului, până când muzica și respirația se sincronizează unele cu altele, ducând la respirații lente și adânci.


5 melodii pe care puteți adormi


Pentru a vă ajuta să adormiți, Magniflex vă oferă această listă de redare cu 5 piese, cu un bpm variind de la 80 la 60, permițând o relaxare inițială care vă va ajuta să adormiți:

“Come Away With Me”– Norah Jones

“A little song on the breeze” – Wolfgang Amadeus Mozart

“Only time” – Enya

“What a wonderful world” – Louis Armstrong

“My way” – Frank Sinatra


Bucurați-vă de muzică pentru a avea un somn odihnitor!